Έτσι για ενημέρωση…

Εν αρχή ην το χάος.Δηλαδή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες παράλληλοι, πολύχρωμοι μικρόκοσμοι κινούνται μέσα του, σκέφτονται, αγαπούν, μαλώνουν, αγωνίζονται και κατά κανόνα στο τέλος αποκαρδιώνονται και παραιτούνται.

Παραιτούνται αφ’ ενός γιατί δε βρίσκουν κοινή γλώσσα συνεννόησης και επικοινωνίας και αφ’ ετέρου γιατί τους λείπει ένα κέντρο ζωής, ένας χώρος συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και ουσιαστικού προβληματισμού, ένας χώρος «κοινωνίας» για να καταθέτουν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και την αγωνία τους για ζωή.

Σ’ αυτή την πρωταρχική ανάγκη και αγωνία η εφημερίδα μας φιλοδοξεί να δώσει μια απάντηση.

Υπάρχουν αρκετά περιοδικά στο χώρο του Πανεπιστημίου, όπως και εφημερίδες και έντυπα, το άλλο δεν καταργεί το προσωπικό μας. Θελήσαμε να φτιάξουμε ένα σημείο συνάντησης, ώστε συχνότερα να τα λέμε, να μας γράφετε, να μαλώνουμε και έστω χωρίς δόξα να τραβάμε κατά μπροστά, κατά κει που ο άνθρωπος οραματίζεται να φτάσει. Παραδόξως τα καταφέραμε. Μέσα από αναζήτηση και έρωτα, από πείνα και δίψα λέμε να φτάσουμε όπου μπορέσουμε. Αυτό που μας κάνει φυτά δεν είναι το κατά μπρος ή και το κατά πίσω περπάτημα, αλλά η στασιμότητα.

Μήπως άραγε μας υποκινούν άλλα κυκλώματα, μήπως κρύβονται κάποιοι πίσω μας; Ναι, θα λέγαμε, κάτι μας υποκινεί, κάτι κρύβεται μέσα μας. Κι αυτό είναι η αγάπη μας που ζητά να υποστασιοποιηθεί στο πρόσωπο του συνανθρώπου μας, η ευθύνη μας, η προσωπική ευθύνη του καθένα να αρθρώσει ένα λόγο στην κοινωνία.

Η λαχτάρα μας είναι να εκφραστούμε ελεύθερα σαν πραγματικά πρόσωπα που αναζητούν την ολοκλήρωση και την προσφορά μακριά από πολιτικές γραμμές, από πολιτικές οργανώσεις, από πολιτικά ή κομματικά γραφεία σ’ έναν ευρύ και ανοιχτό χώρο, στην πραγματική ζωή.

Καλό μας δρόμο λοιπόν, και θα τα λέμε

 

Η συντακτική ομάδα


Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στείλετέ μας ένα μήνυμα στη διεύθυνση

zhteitaiavrio@gmail.com

θέλουμε να σ'ακούσουμε.